Đăng Ký Ngay

  Menu
  Close

  [Sưu tầm] Bộ Đề Thi Tiếng Anh THCS 2020 Lớp 10 Hay nhất

  5/5 - (8 votes)

  Kỳ thi chuyển cấp lớp 9 lên lớp 10 năm 2021 đang đến rất gần, để giúp quý phụ huynh, quý học sinh, học viên có thêm tài liệu tham khảo và nắm vững cấu trúc đề thi Tiếng Anh. Đồng thời, luyện kỹ năng giải đề thành thạo, tránh bỡ ngỡ khi bước vào kỳ thi mang ý nghĩa quan trọng này, bài viết hôm nay THE TIMES sẽ tổng hợp những kinh nghiệm cần thiết khi giải Đề thi tiếng Anh THCS 2020 và đề thi mẫu vào lớp 10 có kèm đáp án, nhất định bạn đừng bỏ qua bài ôn tập hữu ích này nhé.

  Tham khảo thêm: [HỎI – ĐÁP] 99 Câu hỏi thường gặp về Khóa Học Tiếng Anh Trẻ em

  3 Bước Giải Đề Thi Tiếng Anh THCS 2020 lớp 10 sĩ tử cần nắm chắc

  Bước 1: Đọc lướt đề để nắm bắt nội dung Đề thi Tiếng Anh THCS

  Làm thế nào để Giải đề thi Tiếng Anh 2020 đúng phương pháp?

  Trong tất cả các dạng Bài tập Tiếng Anh THCS, đọc hiểu văn bản/đoạn văn là dạng bài chiếm số lượng nhiều nhất và cũng làm cho thí sinh lo lắng nhất. Bởi vì nếu không đọc hiểu được văn bản thì bạn có nguy cơ “mất trắng” toàn bộ số điểm cho những câu hỏi chiếm hơn 30% cấu trúc đề thi. Vậy, phương pháp giải quyết đối với dạng câu hỏi này như thế nào?

  Đầu tiên, giữ vững tâm lý, đừng lo sợ, vì không phải câu nào trong bài đọc hiểu cũng khó. Điều thứ hai, đừng dành thời gian “quý hơn vàng” trong giờ thi chỉ để dịch hết cả bài. Thay vào đó, hãy đọc lướt nội dung câu chủ đề ở đầu và cuối đoạn, các từ in đậm, các câu hỏi liên quan.

  Nếu bạn có sẵn vốn từ vựng tốt, thì chắc chắn bạn hoàn toàn có khả năng dịch được từ 60 – 80% nội dung đoạn văn. Do đó, việc học và tích lũy vốn từ qua mỗi ngày là vô cùng quan trọng.

  Bước 2: Trả lời câu hỏi từ vựng

  Lọc và chọn trả lời trước những câu hỏi liên quan đến từ vựng. Liên quan từ vựng ở đây có thể là về ngữ pháp hoặc ngữ nghĩa.

  + Nếu thuộc về ngữ nghĩa, bạn chỉ cần dịch và lần lượt thay thế các phương án trắc nghiệm vào chỗ trống và chọn từ có ý nghĩa phù hợp nhất.

  + Nếu thuộc về ngữ pháp, bạn cần xem vị trí còn thiếu là từ loại gì, tính từ, danh từ, động từ, từ số ít hay số nhiều, câu đang chia ở thì gì để chọn phương án chính xác.

  Bước 3: Trả lời câu hỏi về ngữ pháp, phát âm

  Ngữ pháp Tiếng Anh THCS bao gồm kiến thức rất rộng về cách chia thì, viết lại các loại câu (tường thuật, chia bị động, câu điều kiện), mệnh đề quan hệ, so sánh…. Học sinh cần nắm chắc ngữ pháp và thực hiện giải các dạng bài tập Tiếng Anh thường xuyên để có thể vận dụng và rèn kỹ năng phản xạ nhanh đối với các dạng đề thi này.

  Đồng thời, phát âm cũng là một kỹ năng cần thiết khi học Tiếng Anh. Tuy nhiên, với hệ thống vốn từ lớn, bạn cần nắm được quy luật tìm dấu nhấn trọng âm để biết cách phát âm đúng chuẩn nhất thì mới có thể đưa ra câu trả lời chính xác.

  Bài viết liên quan: 5 Kỹ thuật Luyện Phát Âm Tiếng Anh cho trẻ em siêu hiệu quả

  Lưu ý

  Nắm vững phương pháp làm Trắc nghiệm Đề thi Tiếng Anh THCS 2020 vào lớp 10

  Sĩ tử khi đối diện với kì thi chuyển cấp vào lớp 10 bộ môn Tiếng Anh sẽ không tránh khỏi cảm giác lo lắng, hồi hộp. Tuy nhiên, Tiếng Anh là môn thi trắc nghiệm, các em cần nắm một số mẹo sau khi làm bài để đạt điểm số tốt nhất:

  + Đọc kỹ đề và phân tích theo 3 bước giải Đề thi Tiếng Anh THCS nêu trên

  + Luôn ghi nhớ “dễ làm trước, khó làm sau”

  + Tuyệt đối không chọn 1 phương án theo cảm tính khi vẫn còn có thời gian làm bài.

  + Nên làm Đề thi tiếng Anh THCS theo từng phần để tránh bỏ sót câu

  + Không nên tập trung quá lâu vào một câu hỏi để tránh mất thời gian

  + Phải làm hết tất cả các câu, không được để trống. Nếu có những câu bạn hoàn toàn không biết câu trả lời thì có thể áp dụng mẹo Giải bài tập Tiếng Anh THCS.

  Luyện Giải đề thi Tiếng Anh THCS 2020 ở đâu?

  Địa chỉ ôn luyện thi chuyển cấp vào lớp 10 môn Tiếng Anh uy tín nhất tại Hà Nội

  Hiện nay, bên cạnh các giờ học Tiếng Anh chính khóa, hầu hết quý phụ huynh và học sinh đều đăng ký thêm cho các con những khóa học Tiếng Anh tại Trung tâm để giúp các em ôn luyện cho kỳ thi chuyển cấp vào lớp 10. Trung tâm Ngoại Ngữ THE TIMES cũng là một trong số những đơn vị chuyên đào tạo Anh ngữ cho học sinh từ lớp 1 đến lớp 12, ôn thi chuyển cấp, luyện thi đại học uy tín. Chúng tôi có Khóa học Tiếng Anh dành cho học sinh THCS với phương pháp giảng dạy và nội dung khóa học được biên soạn riêng biệt, bám sát chương trình của Bộ Giáo Dục. Ý thức được sự lo lắng của quý phụ huynh và học viên khi chuẩn bị cho kì thi lớp 10, chúng tôi rất chú trọng đến việc dạy và củng cố kiến thức, ôn tập từ vựng và ngữ pháp cho học viên. Bằng cách dạy “Học đi đôi với hành”, chúng tôi thường xuyên cho các em làm quen với Đề thi Tiếng Anh THCS 2020, luyện giải Đề thi Tiếng Anh các năm học trước đấy để các em có sự chuẩn bị tốt nhất cho kì thi 2021 sắp tới.

  Kết quả học tập của học viên sẽ được báo cáo mỗi ngày cho phụ huynh kịp thời nắm bắt sát sao và theo dõi.

  Khác với những bộ môn còn lại, Tiếng Anh là môn học ngoại ngữ đặc thù với lượng kiến thức rất lớn. Không thể có tình trạng học vẹt để ghi nhớ từ vựng hay ngữ pháp, mà cần phải kết hợp ứng dụng vào giải bài tập. Càng làm nhiều, giải bài tập Tiếng Anh và giải Đề Thi Tiếng Anh THCS càng nhiều, học viên mới tích lũy được kinh nghiệm và bí quyết làm bài nhanh, hiệu quả cho riêng mình.

  Đăng ký ngay khóa học tại THE TIMES ngay hôm nay để có sự chuẩn bị ôn luyện tốt nhất cho kì thi chuyển cấp lớp 10 môn Tiếng Anh THCS bạn nhé. Thông tin chi tiết khóa học xin mời xem thêm tại đây: www.anhnguthetimes.com

  Có thể bạn muốn biết: 

  Tổng hợp một số Đề thi Tiếng Anh THCS 2020

  Đề 1

  1. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

  A. cells

  B. center

  C. distance

  D. artificial

  2. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

  Astronauts are required to complete a special training program before flying into the space.

  A. advised

  B. suggested

  C. obliged

  D. opposed

  3. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

  A. gravity

  B. change

  C. basic

  D. nature

  4. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits blank (23).

  Sleeping in Space After a long day at work, nothing is better than a good (23) __________!Just like on the Earth, in space an astronaut goes to bed at a certain time, then wakes up and prepares for work again. There are a few differences though. Space has no “up” or “down,” but it does have microgravity. As a result, astronauts are weightless and can sleep in (24) __________ orientation. However, they have to attach themselves so they don”t float around and bump into something. Space station crews usually sleep in (25) __________ bags located in small crew cabins. Each crew cabin is just big enough for one person. Generally, astronauts are scheduled for eight hours of sleep at the end of each mission day.

  • __________on the Earth, though, they may wake up in the middle of their sleep period to use the toilet, or stay up late and look out of the window. Different things such as excitement or motion sickness can disrupt an astronaut”s sleep pattern. Some astronauts have (27) __________having dreams and nightmares.

  A. night sleep

  B. night’s sleeps

  C. sleep of night

  D. night’s sleep

  5. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

  Christer Fuglesang said he enjoyed floating around in the____environment.

  A. homesick

  B. quiet

  C. weightless

  D. heavy

  6. Mark letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the original sentence in each of the following questions.

  We’re not staying in the same hotel, so we can’t share a room.

  A. Unless we were staying in the same hotel, we could share a room.

  B. If we were staying in the same hotel, we could share a room.

  C. If we are staying in the same hotel, we can share a room.

  D. If we stay in the same hotel, we could share a room.

  7. Mark letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the original sentence in each of the following questions.

  The place has a microgravity environment. Astronauts live and conduct research here.

  A. The place where astronauts live and conduct research has a microgravity environment here.

  B. The place which astronauts live and conduct research has a microgravity environment.

  C. The place where astronauts live and conduct research has a microgravity environment.

  D. The place has a microgravity environment where astronauts live and conduct research.

  8. Mark letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the original sentence in each of the following questions.

  I can’t swim so I’m not going scuba diving with Jack.

  A. Unless I can swim, I will go scuba diving with Jack

  B. If I could swim, I would go scuba diving with Jack.

  C. Unless I could swim, I will not go scuba diving with Jack

  D. If I could swim, I will go scuba diving with Jack.

  9 Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

  She’s very intelligent and knowledgeable. She can talk ___________ everything under the

  sun.

  A. to

  B. of

  C. about

  D. with

  10. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

  A. A

  B. B

  C. C

  D. D

  11. Mark letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the original sentence in each of the following questions.

  My friend, Peter, plays the guitar. He has just released a CD.

  A. My friend, Peter, who has just released a CD, plays the guitar.

  B. My friend, Peter, who has just released a CD playing the guitar.

  C. My friend, Peter, who plays the guitar, has just released a CD.

  D. My friend, Peter, who playing the guitar has just released a CD.

  12. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

  A. rocket

  B. attach

  C. mission

  D. spacewalk

  13. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

  A Mission to Mars

  Have you ever had a dream of traveling to another planet in our solar system? If you have, there is an actual programme that is happening right now, and it hopes to send people to Mars in 2023. Known as the Mars One Mission, it will send a crew of four people on a one -way mission to colonize Mars. Those chosen people will have to be ready to say good-bye to the earth forever, as there will not be a return trip.

  For the people chosen, they will have to learn to do many different things. First of all, they will be living the rest of their lives with just a handful of other people, so they all must have personalities that allow them to get along. Second, the living quarters that they will have won’t be very spacious, so they will have to deal with that condition as well. If they feel homesick, they will only be able to communicate with people back on the earth via e-mail, video and audio sent back and forth. However, there won’t be any real-time communication. Even at the speed of light, communication between the earth and Mars takes about 20 minutes.

  Whether the Mars One Mission will actually happen is the big question that a lot of people are asking. There is an enormous skepticism in the science community, and Wired magazine gave the mission a miserable score of two out of ten on its probability scale.

  However, for those who dream of going to Mars, at least they can say there is a possibility that it could happen.

  Which of the following is considered miserable?

  A. A score of the programme on the probability scale

  B. A crew on board of the Mars One Mission

  C. A mission of astronauts to the ISS

  D. A personality of people taking part in the programme

  14. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

  A Mission to Mars

  Have you ever had a dream of traveling to another planet in our solar system? If you have, there is an actual programme that is happening right now, and it hopes to send people to Mars in 2023. Known as the Mars One Mission, it will send a crew of four people on a one -way mission to colonize Mars. Those chosen people will have to be ready to say good-bye to the earth forever, as there will not be a return trip.

  For the people chosen, they will have to learn to do many different things. First of all, they will be living the rest of their lives with just a handful of other people, so they all must have personalities that allow them to get along. Second, the living quarters that they will have won’t be very spacious, so they will have to deal with that condition as well. If they feel homesick, they will only be able to communicate with people back on the earth via e-mail, video and audio sent back and forth. However, there won’t be any real-time communication. Even at the speed of light, communication between the earth and Mars takes about 20 minutes.

  Whether the Mars One Mission will actually happen is the big question that a lot of people are asking. There is an enormous skepticism in the science community, and Wired magazine gave the mission a miserable score of two out of ten on its probability scale. However, for those who dream of going to Mars, at least they can say there is a possibility that it could happen.

  What will NOT be spacious?

  A. The living quarters

  B. The magazines

  C. The spaceship

  D. The mission

  15. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

  Many people who do volunteer work think they are more fortunate than others.

  A. lucky

  B. blessed

  C. uncomfortable

  D. unlucky

  16. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

  Do you know the reason ___________humans are interested in Mars and other planets in

  the solar system?

  A. whose

  B. which

  C. that

  D. why

  17. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

  I passed all my exams – I’m ___________!

  A. out of this world

  B. over the moon

  C. out of the moon

  D. once in a blue moon

  18. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

  A ___________ is an enormous system of stars in outer space.

  A. galaxy

  B. solar system

  C. universe

  D. comet

  19. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

  Anyone can apply to train as an astronaut.

  A. mission

  B. cosmonaut

  C. astronomy

  D. satellite

  20. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

  How often do you play football? – Oh, once in a blue ________.

  A. earth

  B. sun

  C. moon

  D. star

  21. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

  A. A

  B. B

  C. C

  D. D

  22. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

  • “Thank for inviting me, but I’m sorry I have to finish my homework”
  • “_________”

  A. That’s good.

  B. Oh. What a pity!

  C. Great. I really had a good time.

  D. I hope you enjoy it.

  23. Mark letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the original sentence in each of the following questions.

  When the USA put the first human on the moon, Russia had already sent the first human into space.

  A. After the USA put the first human on the moon, Russia had already sent the first human into space.

  B. Before the USA had put the first human on the moon, Russia had already sent the first human into space.

  C. The USA put the first human on the moon before Russia had already sent the first human into space.

  D. Before the USA put the first human on the moon, Russia had already sent the first human into space.

  24. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits blank (24).

  Sleeping in Space

  After a long day at work, nothing is better than a good (23) __________!Just like on the

  Earth, in space an astronaut goes to bed at a certain time, then wakes up and prepares for work again. There are a few differences though. Space has no “up” or “down,” but it does have microgravity. As a result, astronauts are weightless and can sleep in (24)

  __________ orientation. However, they have to attach themselves so they don”t float around and bump into something. Space station crews usually sleep in (25) __________bags located in small crew cabins. Each crew cabin is just big enough for one person. Generally, astronauts are scheduled for eight hours of sleep at the end of each mission day.

  • __________on the Earth, though, they may wake up in the middle of their sleep period to use the toilet, or stay up late and look out of the window. Different things such as excitement or motion sickness can disrupt an astronaut”s sleep pattern. Some astronauts have (27) __________having dreams and nightmares.

  A. some

  B. no

  C. quite a

  D. any

  25. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

  A Mission to Mars

  Have you ever had a dream of traveling to another planet in our solar system? If you have, there is an actual programme that is happening right now, and it hopes to send people to Mars in 2023. Known as the Mars One Mission, it will send a crew of four people on a one -way mission to colonize Mars. Those chosen people will have to be ready to say good-bye to the earth forever, as there will not be a return trip.

  For the people chosen, they will have to learn to do many different things. First of all, they will be living the rest of their lives with just a handful of other people, so they all must have personalities that allow them to get along. Second, the living quarters that they will have won’t be very spacious, so they will have to deal with that condition as well. If they feel homesick, they will only be able to communicate with people back on the earth via e-mail, video and audio sent back and forth. However, there won’t be any real-time communication. Even at the speed of light, communication between the earth and Mars takes about 20 minutes.

  Whether the Mars One Mission will actually happen is the big question that a lot of people are asking. There is an enormous skepticism in the science community, and Wired magazine gave the mission a miserable score of two out of ten on its probability scale. However, for those who dream of going to Mars, at least they can say there is a possibility that it could happen.

  Who might like to go on this mission?

  A. People with angry personalities

  B. People who get homesick easily

  C. People who don’t like to communicate

  D. People who get along with others

  26. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits blank (26).

  Sleeping in Space

  After a long day at work, nothing is better than a good (23) __________!Just like on the Earth, in space an astronaut goes to bed at a certain time, then wakes up and prepares for work again. There are a few differences though. Space has no “up” or “down,” but it does have microgravity. As a result, astronauts are weightless and can sleep in (24)__________ orientation. However, they have to attach themselves so they don”t float around and bump into something. Space station crews usually sleep in (25) __________bags located in small crew cabins. Each crew cabin is just big enough for one person. Generally, astronauts are scheduled for eight hours of sleep at the end of each mission day.

  • __________on the Earth, though, they may wake up in the middle of their sleep period to use the toilet, or stay up late and look out of the window. Different things such as excitement or motion sickness can disrupt an astronaut”s sleep pattern. Some astronauts have (27) __________having dreams and nightmares.

  A. Liking

  B. Unlike

  C. Alike

  D. Like

  27. Mark letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the original sentence in each of the following questions.

  This is the first time I have seen a spacecraft.

  A. I never see a spacecraft before.

  B. I have ever seen a spacecraft before.

  C. I have never seen a spacecraft before.

  D. I have seen a spacecraft before.

  28. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

  “That’s the coolest thing I’ve ever seen. It’s really ___________ this world.”

  A. on

  B. out of

  C. over

  D. into

  29. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

  A Mission to Mars

  Have you ever had a dream of traveling to another planet in our solar system? If you have, there is an actual programme that is happening right now, and it hopes to send people to Mars in 2023. Known as the Mars One Mission, it will send a crew of four people on a one -way mission to colonize Mars. Those chosen people will have to be ready to say good-bye to the earth forever, as there will not be a return trip.

  For the people chosen, they will have to learn to do many different things. First of all, they will be living the rest of their lives with just a handful of other people, so they all must have personalities that allow them to get along. Second, the living quarters that they will have won’t be very spacious, so they will have to deal with that condition as well. If they feel homesick, they will only be able to communicate with people back on the earth via e-mail, video and audio sent back and forth. However, there won’t be any real-time communication. Even at the speed of light, communication between the earth and Mars takes about 20 minutes.

  Whether the Mars One Mission will actually happen is the big question that a lot of people are asking. There is an enormous skepticism in the science community, and Wired magazine gave the mission a miserable score of two out of ten on its probability scale. However, for those who dream of going to Mars, at least they can say there is a possibility that it could happen.

  What will NOT happen to the people who go on the Mars One Mission?

  A. They will return to the earth

  B. They will live in quarters that don’t have a lot of space inside.

  C. They will have to live with other people.

  D. They will communicate with people on the earth.

  30. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

  A Mission to Mars

  Have you ever had a dream of traveling to another planet in our solar system? If you have, there is an actual programme that is happening right now, and it hopes to send people to Mars in 2023. Known as the Mars One Mission, it will send a crew of four people on a one -way mission to colonize Mars. Those chosen people will have to be ready to say good-bye to the earth forever, as there will not be a return trip.

  For the people chosen, they will have to learn to do many different things. First of all, they will be living the rest of their lives with just a handful of other people, so they all must have personalities that allow them to get along. Second, the living quarters that they will have won’t be very spacious, so they will have to deal with that condition as well. If they feel homesick, they will only be able to communicate with people back on the earth via e-mail, video and audio sent back and forth. However, there won’t be any real-time communication. Even at the speed of light, communication between the earth and Mars takes about 20 minutes.

  Whether the Mars One Mission will actually happen is the big question that a lot of people are asking. There is an enormous skepticism in the science community, and Wired magazine gave the mission a miserable score of two out of ten on its probability scale. However, for those who dream of going to Mars, at least they can say there is a possibility that it could happen.

  How long will it take for a message to come back from Mars?

  A. Only a few seconds

  B. Almost immediately

  C. About an hour

  D. Around 20 minutes

  31. Mark letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the original sentence in each of the following questions.

  The basketball court is far from my house. It is always full of players

  A. The basketball court is far from my house which it is always full of players.

  B. The basketball court which it is always full of players is far from my house.

  C. The basketball court is far from my house which is always full of players.

  D. The basketball court which is always full of players is far from my house.

  32. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

  She’s the woman ___________sister looks after the baby for us.

  A. whose

  B. that’s

  C. who

  D. which

  33. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits blank (25).

  Sleeping in Space

  After a long day at work, nothing is better than a good (23) __________!Just like on the Earth, in space an astronaut goes to bed at a certain time, then wakes up and prepares for work again. There are a few differences though. Space has no “up” or “down,” but it does have microgravity. As a result, astronauts are weightless and can sleep in (24) __________ orientation. However, they have to attach themselves so they don”t float around and bump into something. Space station crews usually sleep in (25) __________ bags located in small crew cabins. Each crew cabin is just big enough for one person. Generally, astronauts are scheduled for eight hours of sleep at the end of each mission day.

  • __________on the Earth, though, they may wake up in the middle of their sleep period to use the toilet, or stay up late and look out of the window. Different things such as excitement or motion sickness can disrupt an astronaut”s sleep pattern. Some astronauts have (27) __________having dreams and nightmares.

  A. sleeping

  B. sleep

  C. sleeper

  D. slept

  34. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

  A. A

  B. B

  C. C

  D. D

  35. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

  A(n) ___________ is a person whose job involves traveling and working in a spacecraft.

  A. trainer

  B. astronaut

  C. pilot

  D. engineer

  36. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

  As soon as the spacecraft ___________ into space, the crew started to observe the sun.

  A. had travelled

  B. was travelling

  C. has travelled

  D. travelled

  37. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

  A. commercial

  B. profession

  C. altitude

  D. impressive

  38. Mark letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the original sentence in each of the following questions.

  She had learned English for five years and then she went to London.

  A. She had learned English for five years before she went to London.

  B. She had learned English for five years after she went to London.

  C. Before she had went to London, she learned English for five years.

  D. She learned English for five years before she went to London.

  39. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

  He”s been a bit depressed ever since he got his bad exam results.

  A. frustrated

  B. delighted

  C. nervous

  D. stressed

  40. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits blank (27).

  Sleeping in Space

  After a long day at work, nothing is better than a good (23) __________!Just like on the Earth, in space an astronaut goes to bed at a certain time, then wakes up and prepares for work again. There are a few differences though. Space has no “up” or “down,” but it does have microgravity. As a result, astronauts are weightless and can sleep in (24) __________ orientation. However, they have to attach themselves so they don”t float around and bump into something. Space station crews usually sleep in (25) __________bags located in small crew cabins. Each crew cabin is just big enough for one person. Generally, astronauts are scheduled for eight hours of sleep at the end of each mission day.

  • __________on the Earth, though, they may wake up in the middle of their sleep period to use the toilet, or stay up late and look out of the window. Different things such as excitement or motion sickness can disrupt an astronaut”s sleep pattern. Some astronauts have (27) __________having dreams and nightmares.

  A. reported

  B. showed

  C. described

  D. presented

  Tạm Kết

  Hy vọng những thông tin mà bài viết này chia sẻ sẽ hữu ích đối với các sĩ tử chuẩn bị bước vào kì thi chuyển cấp vào lớp 10. Việc luyện tập giải Đề thi Tiếng Anh THCS 2020 sẽ là tài liệu học tập giúp cho các em học sinh được tiếp cận, làm quen và nắm được cấu trúc đề thi vững chắc. Từ đó, không còn tâm lý “sợ thi”.

  Hiện nay, tại THE TIMES, chúng tôi cung cấp các khóa học Tiếng Anh dành cho học sinh tất cả các lớp và đặc biệt, có cả các lớp chuyên ôn thi chuyển cấp từ lớp 9 lên lớp 10. Với cam kết đầu ra 98% học viên đạt điểm thi chuyển cấp từ 8 trở lên. Quý phụ huynh, học viên có nhu cầu tham khảo khóa học và đăng ký, xin mời gọi ngay tới HOTLINE của chúng tôi để được tư vấn, hỗ trợ trực tiếp nhé. Chúc các bạn học tốt.

  Đăng Ký Ngay